vrijdag 19 juni 2015

Schrijver in de schijnwerpers: Arno van den Kieboom


Vertel eens iets over jezelf.

Ik ben 39 jaar jong. Heb twee kinderen en samen met mijn vriendin hebben we er zes. Het is dus nooit saai. Van jongs af aan houd ik van lezen en schrijven. Op mijn achttiende begon het zo te kriebelen dat ik schrijfcursussen ging volgen.  Het duurde echter nog negentien jaar voordat ik me durfde te wagen aan het schrijven van een thriller. Dit omdat ik er onzeker over was of ik het wel zou kunnen. Buiten het lezen en schrijven houd ik van wandelen, vissen en naar het voetbal gaan.


Welk genre schrijf je voornamelijk en heb je daarnaast ook andere genre's?

Ik zelf schrijf alleen maar thrillers.  Dit omdat ik van spanning houd. Hoe spannender en heftiger des te beter, haha.


Wat vind je belangrijk aan juist jouw genre?

Dat je van begin tot eind geboeid blijft. Wanneer je eenmaal begint te lezen,  moet je het boek gewoon niet meer kunnen wegleggen. Ook vind ik het heel belangrijk dat er een verrassend eind is. Persoonlijk houd ik van een proloog en een epiloog.


Wat vind je zo leuk aan het schrijversvak?

Het bedenken van karakters. Me afvragen waarom iemand zo ver gaat in zijn handelingen.  Wat zijn of haar motivaties zijn. Zonder dat ik bepaalde handelingen absoluut goedkeur, denk ik dat ze niet uit het niets komen. Dat vind ik dus geweldig om te bedenken.  Wanneer de lezers aangeven dat ze hebben genoten van mijn verhaal, geeft me dat natuurlijk een extra boost om door te gaan.


Welke waarde hecht je aan recensies? Zowel goede als slechte.

Ik vind recensies heel erg belangrijk. Slechte recensies zijn zeker niet leuk, maar je kan er wel van leren. En elk tip is goud waard. En goede recensies - ja, daar kan ik natuurlijk enorm van genieten. Wel houd ik in gedachten dat smaken verschillen en dat is maar goed ook.


Het is bekend, dat het voor veel schrijvers heel moeilijk is om een plaats op de boekenmarkt te veroveren. Ook al hebben ze nog zo'n goed boek geschreven. Hoe ervaar jij dat / heb je dat ervaren?

Het is heel moeilijk om er tussen te komen. Het enige wat je kunt doen is jezelf blijven verkopen via de media. Facebook en Twitter zijn daar de ideale mogelijkheden voor, denk ik. En verder hopen dat de lezers je boek goed vinden en dat weer doorvertellen aan anderen, zodat het balletje gaat rollen.


Wat doe je / deed je om bekend te worden bij het lezerspubliek?

Regelmatig iets op Twitter en Facebook plaatsen. In diverse leesgroepen wat zetten en belangstelling tonen voor collega- auteurs.


Hoeveel boeken heb je inmiddels geschreven?

Twee en ik ben druk bezig met de derde.


Naar welke titel gaat je persoonlijke voorkeur uit en waarom?

Wraak. Het was een verhaal dat al jaren in mijn hoofd zat. Het moest geschreven worden.  Het is ook een boek wat ikzelf zeker  zou lezen. Het is een heel heftig, spannend verhaal.


Hoeveel boeken zullen er nog van jou verschijnen, denk je?

Ik ben nu 39 en ben van plan om tot aan mijn dood te schrijven. Ik wil er elk jaar één schrijven dus reken maar uit. Haha.


Op welke website kunnen we je vinden?

www.arnovandenkieboom.nl


Heb je zelf nog iets toe te voegen?

Ja. Ik wil op de eerste plaats jou erg bedanken voor de vragen. Vind het een eer om ze te mogen beantwoorden. Voor de rest hoop ik dat de mensen nieuwsgierig zijn geworden en eens op mijn site willen gaan kijken.

1 opmerking:

  1. Een mooi interview. Ik ga zeker op je site kijken, Arno! Graag gelezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen