vrijdag 10 juli 2015

Schrijver in de schijnwerpers: Dinie Bell


Vertel eens iets over jezelf.

Ik ben in 1956 in Eindhoven geboren en woon daar nog steeds. Ik heb een man, een zoon, een schoondochter en twee kleinzoons. Schrijven is mijn grote passie. Daarnaast houd ik van honden en muziek en lees ik veel.


Welk genre schrijf je voornamelijk en heb je daarnaast ook andere genre's?

Ik schrijf voornamelijk thrillers, maar dat is eigenlijk per ongeluk zo gelopen. Mijn eerste boek was namelijk een familieroman en ik had gedacht in dat genre verder te gaan. Ik zag mezelf niet als een thrillerauteur. Nu wilde het geval dat ik op internet een oproep zag van een uitgeverij die thrillerschrijvers zocht. Ik was aan een tweede familieroman bezig die een thrillerelement bevatte. Voor de lol stuurde ik het manuscript na voltooiing op, puur om te kijken hoe de reactie van de betreffende uitgever zou zijn. Die viel niet tegen. Er werden me wat tips aan de hand gedaan om het boek wat spannender te maken. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en 'Achtervolgingsdrift' was geboren en werd uitgegeven.


Wat vind je belangrijk aan juist jouw genre?

Belangrijk is niet het juiste woord. Ik zou het 'leuk' noemen. Ik vind het geweldig om een plot te bedenken dat vol geheimen zit.


Wat vind je zo leuk aan het schrijversvak?

Vooral het bedenken en uitwerken van een mysterieus verhaal dat de lezer moet ontrafelen. Ik houd er ook van een twist aan het verhaal te geven. Dat de lezer denkt dat hij of zij weet hoe het zit en dat het dan toch weer anders is.


Welke waarde hecht je aan recensies? Zowel goede als slechte.

Eigenlijk niet zoveel. Smaken verschillen en wat de één fantastisch vindt, kan iemand anders helemaal niks vinden. Toch heb je als auteur liever een goede recensie, want lezers kunnen zich laten beïnvloeden door de mening van een recensent en als die negatief is, zullen er altijd mensen zijn die besluiten jouw boek niet te gaan lezen.


Het is bekend, dat het voor veel schrijvers heel moeilijk is om een plaats op de boekenmarkt te veroveren. Ook al hebben ze nog zo'n goed boek geschreven. Hoe ervaar jij dat / heb je dat ervaren?

Mijn ervaring is dat schrijvers die al wat langer bekend zijn vlot aangekocht worden door boekhandels en dat het voor de wat minder bekende auteurs moeilijker is een plekje te veroveren. Toch mag ik niet klagen, want mijn titels worden in flinke aantallen aangeschaft door de bibliotheken en veel uitgeleend.


Wat doe je / deed je om bekend te worden bij het lezerspubliek?

Mijn boeken promoten via de sociale media en mijn website. Verder doet mijn uitgever (Uitgeverij Palmslag) zijn deel aan promotie.


Hoeveel boeken heb je inmiddels geschreven?

Vier. Eén familieroman, 'Alsjeblieft papa...' en drie thrillers; 'Achtervolgingsdrift', 'Hysteria', en 'Knekelhuis'. Dat laatste boek komt eind dit jaar uit.


Naar welke titel gaat je persoonlijke voorkeur uit en waarom?

Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag, maar gezien het onderwerp en het plot denk ik dat ik voor 'Knekelhuis' moet gaan. Als auteur probeer ik mezelf trouwens met elk boek weer te overtreffen.


Hoeveel boeken zullen er nog van jou verschijnen, denk je?

Ik hoop nog heel veel.


Op welke website kunnen we je vinden?

www.auteurdiniebell.123website.nlHeb je zelf nog iets toe te voegen?

Ja, ik wil je bedanken voor dit interview.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten