vrijdag 31 juli 2015

Schrijver in de schijnwerpers: Sterre Carron


Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben 57 jaar en heb twee kinderen. Een zoon van 28 en een dochter van 26. Van opleiding ben ik vroedvrouw en heb bijkomend tropische geneeskunde gestudeerd. Na jaren gewerkt te hebben als verloskundige sloeg ik een andere weg in en volgde een opleiding als yogadocent en ayurvedisch practitioner. De schrijfkriebels waren al heel lang aanwezig, maar deze droom (auteur zijn of worden) is pas enkele jaren geleden verwezenlijkt.


Welk genre schrijf je voornamelijk en heb je daarnaast ook andere genre's?

Ik schrijf alleen thrillers. Een ander genre is voor mij niet weggelegd, zou niet eens weten hoe eraan te beginnen.


Wat vind je belangrijk aan juist jouw genre?

De spanningsbogen creƫren.


Wat vind je zo leuk aan het schrijversvak?

Dat je uit het niets personen tot leven wekt en dat je zelf mag bepalen wat ze wel of niet doen, hoe ze eruit zien, hoe de karaktertrekken zijn, en of ze mogen blijven leven of dat hen juist een gruwelijke dood te wachten staat.


Welke waarde hecht je aan recensies? Zowel goede als slechte.

Ik hecht waarde aan recensies in die zin dat het voor mij heel belangrijk is wat de lezers ervan vinden. Hebben ze er uren leesplezier aan beleefd, dan is mijn missie geslaagd. Is dat niet het geval, dan vind ik het jammer dat ik hen heb teleurgesteld. Hoe dan ook, je kan niet voor iedereen goed doen. Bovendien kan ik het nu al veel beter relativeren dan een jaar terug.


Het is bekend, dat het voor veel schrijvers heel moeilijk is om een plaats op de boekenmarkt te veroveren. Ook al hebben ze nog zo'n goed boek geschreven. Hoe ervaar jij dat / heb je dat ervaren?

Debuteren was moeilijk en niet leuk. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik een heel klein beetje bekend werd en dat heb ik te danken aan de uitgevers, de sociale media, de journalisten, de uitbaters van de boekhandels, en niet te vergeten… de lezers, die op zijn minst voor meer dan 50 % verantwoordelijk zijn voor mijn beginnende bekendheid. Ik ben hen dan ook zeer dankbaar hiervoor.


Wat doe je / deed je om bekend te worden bij het lezerspubliek?

Gewoon mezelf zijn en dicht bij mijn lezers staan. Ik vind het heerlijk om met de lezers en fans van gedachten te wisselen, een praatje te maken en hen te ontmoeten. Ik vind contact enorm belangrijk.


Hoeveel boeken heb je inmiddels geschreven?

Vier.


Naar welke titel gaat je persoonlijke voorkeur uit en waarom?

Tirtha en Trifla omdat ze heel veel emoties naar boven haalden, zeg maar. Matsya liet me ook niet onberoerd, want hoe gek het ook klinkt, wanneer het manuscript af was, miste ik de dader…


Hoeveel boeken zullen er nog van jou verschijnen, denk je?

Geen idee.


Heb je zelf nog iets toe te voegen?


Ik wil je graag bedanken voor het interview, Arie en alle lezers en fans die een ware steun zijn voor mij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten