vrijdag 9 oktober 2015

Schrijver in de schijnwerpers: Ina van der Beek


Vertel eens iets over jezelf.

Ik ben getrouwd met Marius, we hebben drie getrouwde kinderen en zes kleinkinderen. Als kind schreef ik al graag verhalen en gedichtjes en dat is nooit over gegaan. Het is erg leuk, dat schrijven van hobby tenslotte werk is geworden. Werk, dat nog steeds aanvoelt als hobby! Naast het schrijven van boeken, verzorg ik ook boekrecensies voor het blad ‘Elisabeth’.


Welk genre schrijf je voornamelijk en heb je daarnaast ook andere genre's?

Dat is nogal breed. Ik schrijf familieromans, maar ook kinderboeken. Er zijn 4  gedichtenbundels van me verschenen en ook een Bijbels dagboekje. Daarnaast heb ik wat boekjes ‘rondom de Bijbel’ geschreven. 


Wat vind je belangrijk aan juist jouw genre?

Ik schrijf natuurlijk voor heel wat verschillende doelgroepen. Voor allemaal geldt, dat het geschrevene moet aanspreken.


Wat vind je zo leuk aan het schrijversvak?

Het is altijd weer anders. Het is heerlijk je fantasie te mogen volgen of juist te proberen iets over te brengen bij de lezer.


Welke waarde hecht je aan recensies? Zowel goede als slechte.

Ach, iedereen vindt het natuurlijk leuk een goede recensie te lezen. Maar ik lig niet wakker van een beroerde recensie hoor, het is en blijft de mening van één persoon.


Het is bekend, dat het voor veel schrijvers heel moeilijk is om een plaats op de boekenmarkt te veroveren. Ook al hebben ze nog zo'n goed boek geschreven. Hoe ervaar jij dat / heb je dat ervaren?

Ik denk, dat ik daar best veel geluk mee heb (gehad). Ik heb nooit hoeven leuren met een script of een idee. Er werd eigenlijk altijd meteen positief gereageerd als ik met iets nieuws kwam.


Wat doe je / deed je om bekend te worden bij het lezerspubliek?

Ik heb een account op Facebook en ik stuur een paar keer per jaar een nieuwsbrief rond. Als ik word gevraagd voor een lezing, dan ga ik daar graag op in. Maar verder doe ik eerlijk gezegd niet zo veel aan p.r.


Hoeveel boeken heb je inmiddels geschreven?

20 romans, 4 kinderboeken, 4 dichtbundels en 4 boekjes ‘rond de Bijbel’, zoals ik dat maar noem. Bij elkaar 32 dus.


Naar welke titel gaat je persoonlijke voorkeur uit en waarom?

Het bijbels dagboekje ‘Ontmoeten’ is voor mij toch wel speciaal. Ik ben nog altijd blij en ook wel verwonderd, dat het me gelukt is om 365 keer iets nieuws te zeggen te hebben. Het heeft inmiddels 4 herdrukken gehad, dus ook anderen lijken er blij mee te zijn. Maar verder… boeken zijn een beetje je kinderen, je hebt met allemaal een andere band, maar ze zijn je even lief!


Hoeveel boeken zullen er nog van jou verschijnen, denk je?

Geen idee… Zolang ik de gezondheid heb om te schrijven, zal ik wel doorgaan, denk ik.


Op welke website kunnen we je vinden?Heb je zelf nog iets toe te voegen?

Ik geniet van (veelal digitale) contacten met collega-auteurs en reacties van lezers.
Door contacten met collega’s heb je een minder eenzaam beroep dan je zou verwachten. Reacties van lezers houden je scherp en geven voldoening: voor hen schrijf je tenslotte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten